Herfst krans

DSC01906

In Amerika hangt er één op elke voordeur….een grote krans. Prachtig om te zien en nog leuker om zelf te maken. Vroeger werden kransen op gehangen als statussymbool en om huizen te onderscheiden. Tegenwoordig doen mensen dit vooral omdat het mooi staat. In Nederland kennen we de Kerst kransen natuurlijk allemaal maar eigenlijk kan je voor elk seizoen wel een krans maken.

Deze krans is in herfst kleuren maar kan je natuurlijk per seizoen aanpassen. Het handige aan dit project is ook nog eens dat je de stof makkelijk weer los kan maken en deze kan aanpassen als je iets anders wilt.

Ik heb gekozen voor een koper kleur die zowel bij het seizoen als ons interieur past. Ik wilde het graag combineren met een contrast kleur die ook bij ons interieur zou passen dus dat werd een blauwe, petrol kleur. Om in het thema te blijven heb ik tot slot nog een paar losse bladeren van stof in oranje/rood tinten gebruikt.
Het is echt super makkelijk te maken en leuk om te doen.

Wat heb je nodig:
– Organza. Ik heb 8 rollen van 12×500 gebruikt van de Action. Deze zijn €0,56 p/st.
– Metaaldraad of Chenille. Maakt niet uit wat voor kleur want je ziet ze toch niet, ik kocht een pakket bij de Hema voor €1,00 waar 25st in zitten.
– Metalen krans met ringen. Deze zijn online te koop voor €3,50 en worden verkocht voor bloemschikken. Degene die ik gebruikt heb is 35cm doorsnede.
– Losse blaadjes om tussen de organza te plaatsen. Ik heb de mijne bij de Action gekocht vorig jaar.

DSC01908DSC01912DSC01914Je begint met een rol organza in de kleur naar keuze. Je hoeft deze niet uit te rollen maar kan direct beginnen. Het eerste stukje stof draai je een paar keer en zet je aan de krans vast met een stukje draad. Het maakt niet uit wat voor kleur draad je gebruikt, dit komt aan de achterkant van je krans en zie je niet meer terug.

DSC01916

Als je stof vast zit kan je beginnen. Je vouwt de stof dubbel als een lus van maximaal 10cm en haalt dit door de ring, houdt deze vast. Vervolgens herhaal je dit bij elke ring.

DSC01917

Als je bij de binnenste ring je lus gemaakt hebt draai je de stof en begint weer opnieuw in de bovenste ring. Druk de lussen samen zodat je zoveel mogelijk lussen naast elkaar kan maken.

DSC01918
Als je stof op is maak je het uiteinde vast aan een ring zoals je begonnen bent en ga je verder met een nieuwe rol.
Zo ga je verder tot de hele krans vol is. Check tussendoor of de stof goed verdeeld is en je lussen de krans goed opvullen. Het laatste stukje organza zet je weer vast met een stukje draad.
Je krans is nu in principe klaar, ik heb de losse blaadjes gewoon tussen de stof gestoken. Omdat de organza strak zit blijven deze prima zitten. Natuurlijk kan je de krans versieren zoals jij mooi vind.

Er zijn verschillende manieren om de krans op te hangen. Dit kan met een speciale kranshaak, deze hang je over de deur en kan je vervolgens de krans aan hangen. Hiervoor moet wel de bovenkant van je deur plat zijn.
Wat ook kan is aan de binnenkant van je deur een plastic haakje op de kop opplakken (dit is een van mijn favorieten) en vervolgens de krans aan een lint hangen over de deur. Ik vind het sowieso erg mooi staan als er een lint aan zit en je beschadigd je deur niet. Je kan natuurlijk ook gewoon een haakje in je deur maken en de krans daaraan hangen.
Ik gebruik momenteel een zuignap speciaal voor kransen omdat wij een glazen voordeur hebben. Deze heb ik in Amerika gekocht en kan ik hier niet vinden. Hiervoor gebruikte ik het trucje met het lint.

Veel plezier met het maken van mooie kransen!

-Liefs Fockelien

DSC01904

Een gedachte over “Herfst krans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close