Let the games begin!

Half juni mag ik weer naar het ziekenhuis bellen!

Ik ben inmiddels bijna 15 kilo afgevallen en kan beginnen aan de cyclusanalyse.

Op de eerste dag van de menstruatie bel ik voor een afspraak die zal plaatsvinden op dag 8 van de cyclus. Deze afspraken kan ik wel alleen af dus ik rij weer naar Groningen voor mijn werk aan. De afspraken zijn altijd ’s ochtends vroeg en duren ongeveer 10 minuten.

Tijdens deze afspraken wordt er altijd een inwendige echo gemaakt om te kijken hoe dik het baarmoederslijmvlies is en of er eicellen groeien. Op de eerste echo zijn aan beide eierstokken allemaal kleine blaasjes te zien. De bedoeling is dat er aan één kant een blaasje groter groeit dan de rest, waar dan (hopelijk) een eicel in zal zitten.

De echo’s vinden om de dag plaats en omdat ze zo kort duren is het prima vol te houden. Natuurlijk is de eerste keer even gek om een inwendige echo te krijgen. Maar de artsen zijn super lief en rustig waardoor het eigenlijk wel mee valt en het na twee keer ook niet heel gek meer is. Er zijn op deze afdeling drie vrouwelijke IVF-artsen en alle drie even leuk

We laten de echo’s doorgaan tot er een eisprong is. Het is dan duidelijk te zien dat het grote blaasje weg is en het slijmvlies op het dikste punt is. Na deze eisprong mag ik stoppen met echo’s en moet ik de volgende menstruatie afwachten.

Deze moet ik dan weer doorgeven aan het secretariaat en bespreken hoe we verder gaan.

Over ongemakkelijk gesproken……”Hallo goedemorgen, ik bel even om door te geven dat ik ongesteld ben geworden vandaag” Ook hier weer zijn de dames super vriendelijk en is het voor hen natuurlijk dagelijkse kost.

Ik wordt terug gebeld door de arts dat alles verder goed gegaan is en dat ze een duidelijk beeld van mijn cyclus hebben. We maken een afspraak om terug te komen bij de IVF verpleegkundige voor een prikinstructie.
Omdat wij eerst nog op vakantie gaan kunnen we helaas niet meteen door met behandelen.

Een paar dagen voor we op vakantie gaan hebben we de afspraak voor de prikinstructie. We worden meegenomen door de IVF verpleegkundige en krijgen een powerpoint presentatie te zien. Alles wordt duidelijk uitgelegd en we krijgen de mogelijkheid om alle vragen te stellen die we nog hebben. Dan krijg ik uitleg hoe ik precies de medicijnen moet klaarmaken en hoe ik mezelf moet gaan prikken.

Je moet best veel zelf mengen en instellen dus dat er opgelet moet worden is me wel duidelijk. Voel me net een professor die met naalden, poeders en vloeistoffen.

Ook moeten we een verklaring ondertekenen over de behandelingen; wat willen we met eventueel restmateriaal doen? Mogen overgebleven cellen gebruikt worden voor scholing? Gelukkig zitten we helemaal op één lijn en kunnen we de verklaring direct invullen.

Met een map vol papieren en een tas met medicijnen gaan we weer naar huis. Heerlijk nog even twee weken op vakantie voordat we echt aan de slag mogen.

We hebben een heerlijke vakantie en proberen zoveel mogelijk te ontspannen. Aan de ene kant vind ik het jammer dat we door de vakantie niet eerder kunnen beginnen maar aan de andere kant weet ik ook dat we deze tijd nodig hebben om op te laden voor de spannende tijd die er aan gaat komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: