De kracht van een nieuwsbrief

Zoals met alles tegenwoordig zijn er duizenden nieuwsbrieven waar je je voor kan inschrijven als je zwanger bent. En zoals de meeste dames schreef ik me voor alles in. Heerlijk om eindelijk de mailbox te zien volstromen met babynieuws.

Ook begon ik met Moeders voor Moeders, een fantastische organisatie die medicatie mogelijk maakt die ik hard nodig heb gehad. Je doet samen met de instructrice een zwangerschapstest en krijgt het zachtste dekentje voor je toekomstige kindje. 

Toen we het nieuws kregen dat ons avontuur eindigde schreef ik me voor alles uit. Gelukkig heeft elke mail een afmeld knop en kwam ik er achter dat je op Facebook je advententies kan beheren dus binnen een dag was mijn telefoon weer leeggemaakt van al het babynieuws. 

Gelukkig zijn sommige websites er op ingericht dat dit kan gebeuren. Ik kreeg van Wij jonge ouders een lief mailtje terug en ook BabyDump stuurden een berichtje met steunbetuiging en succes. Van Moeders voor Moeders kreeg ik zelfs een bloemenbon voor de genomen moeite. Geweldige reacties die ik zeker niet verwacht had.

Waar ik echter niet op rekende is dat afmelden blijkbaar niet voor iedereen werkt. Sommige bedrijven blijven maar door spammen zoals bijvoorbeeld Ouders van Nu…..ik bleef maar mailtjes krijgen dat ik mijn zwangerbox kon ophalen. Niet alleen had ik die al opgehaald (je bent optimistisch of je bent het niet) ik had me toch ook echt afgemeld. Een mailtje terug mocht niet baten en ook de drie gesprekken via Facebook leverden niks op. Uiteindelijk werd ik gebeld of ik een abonnement wilde omdat ik tenslotte al bijna op de helft was. Deze dame kreeg een niet zo’n vriendelijk antwoord maar toen hielden de mails wel op.

Philips is nog zo’n doorzetter, ik dacht van ze af te zijn tot er ineens een mail kwam: gefeliciteerd met de 20weken! Die kwam even heel hard binnen en ik klikte weer op afmelden. Vier weken geen mails meer en ja hoor daar was weer een update. Deze keer besloot ik er een Facebook bericht aan te wijden. Wat ik totaal niet verwachtte gebeurde, ik kreeg een ontzettend lief berichtje terug hoe vervelend zij de situatie vonden. En tot mijn grote verbazing werd er twee dagen later een doos bonbons bezorgd voor het ongemak.

Ik vind het zo ontzettend raar dat bedrijven de verantwoordelijkheid nemen om je op de hoogte te houden van elke minimale verandering in je lijf tijdens de spannendste tijd van je leven. Maar niet de verantwoordelijkheid nemen om je netjes af te melden als het misgaat. Zeker niet omdat het één op de vier vrouwen treft. Er wordt zo weinig over gepraat en op zo’n manier er steeds weer aan herinnert worden is voor niemand goed. 

Eigenlijk ook raar dat er geen nieuwsbrieven zijn over het verlies van je kind. Verwerkingstips of oefeningen en een opbeurend berichtje op moeilijke momenten zoals moederdag of je uitgerekende datum. Hopelijk wordt het steeds beter en gaan bedrijven hier meer over nadenken. In de huidige tijd, waarin het internet alles van je weet moet het toch mogelijk zijn dat ook dit soort dingen onder de aandacht komen.

Mocht ik ooit weer zwanger worden zijn er zeker bedrijven waar ik me weer voor in zal schrijven maar ook bedrijven waar ik nog eens goed over na zal denken.

3 reacties op “De kracht van een nieuwsbrief”

 1. Mooie krachtige blog.
  Zit 1 typefoutje in, bijna onderaan: ” waar het internet alles van he weet” in plaats van Je weet

  Mama xxx

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

 2. Heel goed dat je dit schrijft Fockelien. Mensen cq bedrijven, moeten beter nadenken over wat een nieuwsbrief teweeg kan brengen, vooral in dit soort belangrijke situaties. Hopelijk lezen bedrijven dit ook en doen ze er hun voordeel mee.
  Veel liefs en sterkte, je vader.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: