Bijgelovig?

Toen wij in ons traject stapten dacht ik; dit doen we even. Ik stond er nuchter in en zocht uitsluitend naar medisch onderlegde informatie. Niet van dat zweverige gedoe of fora met duizenden tips die misschien werken. Gezonde voeding, sporten en luisteren naar de dokter. Zo zou ik het gaan doen.

Na een paar mislukte rondes begon ik toch stiekem verder te kijken. Ik las meer fora en ook in de facebookgroep, waar ik in zat met lotgenoten, werden de nodige tips gedeeld. Nog steeds sceptisch begon ik me er toch meer in te verdiepen. Een van de meiden die ik dankzij dit traject ken deed met me mee en kwam met accupunctuur en maanstenen. Zij ging de accupunctuur proberen en ik op zoek naar de maansteen. Beide zijn we erg nuchter en deden er wat lacherig over.

Maansteen vinden bleek niet heel moeilijk. Bij mijn vaste juwelier hadden ze er een en de lieve verkoopster wist meteen waar ik het voor wilde hebben. Een mooie antieke hanger aan een zilveren ketting. Volgens de theorie moet je de steen opladen als het volle maan is dus ik legde de ketting braaf een nacht in de vensterbank en toen om mijn nek. Je moet de steen omhouden en schoon spoelen tijdens het douchen.

In dezelfde tijd kwam een vriendin met tarwekiemolie aan. Het schijnt de innesteling te bevorderen en je slijmvlies dikker te maken. Ook hier is geen medisch bewijs van maar gaan er hardnekkige geruchten over dat het werkt. Zij had nog flink wat pillen over dus die stonden in mijn keuken. Bij de rij injecties, vitamines en medicijnen kon dit er nog wel bij.

Granaatappelsap, ook zoiets wat de innesteling zou moeten bevorderen. Gewoon bij de AH verkrijgbaar, 100% echte sap en super smerig. Voor het ontbijt een glas puur sap leeg drinken. Kokhalzend heb ik dat één ronde gedaan en het toen opgegeven.

De tarwekiem en maansteen hield ik langer vol. Heeft het gewerkt? Geen idee! Het gaf mij wel het gevoel dat ik iets meer deed om het te laten slagen en ja ik ben twee keer zwanger geworden toen ik dit trouw deed. Met name de steen gaf mij rust, ik kon het vasthouden tijdens de puncties en terugplaatsingen. Als ik me zorgen maakte speelde ik met de hanger. Bij de eerste zwangerschap ontstond er een barst in de steen. Een teken? Ik heb er weinig achter gezocht. Bij de tweede zwangerschap brak het hangertje ineens van mijn ketting af in week vijf. Ik schrok me rot en dacht toch meteen…waarom gebeurt dit. Natuurlijk zijn beide dingen te verklaren, ik heb de ketting dag en nacht om gehad dus een keertje stoten of blijven haken kan gebeuren waardoor de steen en hanger beschadigen. En toch…..het heeft me geholpen om rust te vinden.

Inmiddels draag ik de hanger niet meer maar ik bewaar hem wel. Deze krijgt een mooi plekje in de babykamer en schijnt het slapen van baby’s te bevorderen dus wie weet! En het meisje van de accupunctuur? Die is inmiddels bijna uitgerekend. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: