De kamer is af!

Toen we bezig waren met zwanger worden had ik een pinterest bord met babykamers gemaakt. Soms keek ik er tijden op en bewaarde ik alles wat ik mooi vond, andere keren bleef die maanden dicht omdat ik dacht dat het toch nooit zou lukken.
We deden ook heel bewust niks aan de kamer omdat we niet geconfronteerd wilden worden met een kamer waar geen baby zou komen.

Toen ik in oktober 2018 zwanger bleek ruimden we de kamer op en begonnen we na te denken over hoe we het zouden willen maken. Inmiddels bleek mijn pinterest bord niet meer helemaal mijn smaak (en drie jaar oud) dus ik begon overnieuw met nadenken. Een aantal kleine dingetjes hadden we gekocht maar gelukkig nog geen meubels of verf. Toen het mis bleek was ik daar erg blij mee en bleven we alleen achter met een lege opgeruimde kamer.

In maart 2019 wisten we dat ik weer zwanger was, ik durfde niet meteen te kijken naar meubels maar had inmiddels wel een duidelijk beeld van wat ik wilde. Toen we wat verder waren kwam ik behang tegen waar ik meteen verliefd op werd en toen duidelijk was dat Gup een jongen was hebben we defenitieve keuzes gemaakt.

Ik wilde absoluut geen typische jongenskamer of klassieke babykamer die zo uit een showroom komt. Maar liever een kamer waar hij wat langer plezier van kan hebben en die ook goed bij de rest van ons huis past qua kleuren en stijl. De kleuren komen overal terug van de kinderstoel tot de kinderwagen tot ons bankstel en de accessoires in huis.

Het is een vrij grote kamer wat het er niet bepaald makkelijker op maakte. Het is natuurlijk een luxe probleem maar je wil toch een beetje een knus gevoel in een babykamer. Volgens mij is het uiteindelijk gelukt en is het eigenlijk precies geworden zoals ik het in mijn hoofd had. Doordat het een duidelijke aansluiting op de rest van het huis is hadden we veel dingen al ergens anders staan en die samengevoegd op de babykamer.

Als je op de overloop staat is dit het beeld wat je ziet.

Achter de deur links zit een inbouwkast, er hoefde dus geen aparte kledingkast aangeschaft te worden. Scheelt een hoop ruimte en ook bijvoorbeeld voorraad luiers en doekjes kunnen in de kamer opgeborgen worden. De kastdeur met een klein kapstokje.

Daarnaast staat de boekenkast met de welbekende Ikea plankjes er boven. Ik vind het leuk dat je deze makkelijk kan veranderen en aanpassen naarmate het kind groter wordt en de interesses wellicht veranderen.
Met ouders die bibliotheken lezen kon een mooie collectie natuurlijk niet ontbreken. Op mijn babyshower kreeg ik van alle meiden een voorleesboek met een persoonlijk berichtje er in. Erg bijzonder en leuk om straks allemaal voor te lezen.

Natuurlijk mocht een kleine verwijzing naar Texas niet ontbreken!

Ik had mijn zinnen gezet op een giraffe knuffel van H&M…..dit bleek echter nogal een missie! Uiteindelijk heeft mijn nichtje hem gevonden in Rotterdam en voor Gup meegenomen.

Toen we een ledikantje hadden gekocht vond ik dat toch wel erg groot voor een pasgeboren baby. Gelukkig was daar mijn schoonmoeder die nog een familiewieg op zolder bleek te hebben! Zij heeft de wieg helemaal naar mijn smaak bekleed met een subtiele verwijzing naar mijn voorliefde voor sterren. En het is natuurlijk extra bijzonder dat onze Gup straks in een wiegje ligt waar niet alleen Floris, maar ook mijn zwager en schoonmoeder in gelegen hebben.

Natuurlijk mag een lekkere leesstoel niet ontbreken om al die boekjes voor te lezen. Deze stond eerst ook ergens anders in ons huis en past hier perfect bij. In de lijstjes boven de stoel hangen foto’s van onze reizen tijdens het traject. In de grote lijst een quote die ik vaak tegenkwam in de onzekere maanden tussen de zwangerschappen in, die mij veel hoop gaf. Twee lijsten moeten nog gevuld maar hier komen gepersonaliseerde posters in dus die houden we nog lekker even geheim 😉

En als laatste mag natuurlijk de commode niet ontbreken. Eigenlijk was dit het enige meubelstuk wat ik al bij baby 1 op het oog had. De kleur is zo bijzonder en zie ik niet vaak. Er kan enorm veel in opgeborgen worden en kan later makkelijk als ladekast gebruikt worden.

En dat was ‘m! Wij zijn super blij met het resultaat. We gaan regelmatig even in de kamer zitten en kunnen dan nog steeds niet geloven dat het gelukt is. Dat we over een paar weekjes toch echt een baby van onszelf krijgen en dat we hier van mogen gaan genieten.

Kleine Gup je bent zo welkom!

Eén reactie op “De kamer is af!”

  1. Wat geweldig! Het is bijzonder om zo een klein beetje met jullie te mogen meemaken. We leven met jullie mee en duimen voor jullie nu de laatste loodjes zijn aangebroken. Dikke en warme knuffel van ons😗💞🌷♾😙🤞

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: