Stand van zaken

Wat is het stil he……

We staan weer in de pauze stand na de dramatische opbrengst de vorige keer. Alles leek zo goed te gaan en we hadden er veel vertrouwen in. Maar helaas mocht het niet zo zijn.

Meteen na het slechte nieuws plannen we een evaluatie in met onze arts. Dankzij alle maatregelen moet dit telefonisch. Het is heel fijn om even met haar te praten. Ze snapt mijn gevoel heel goed en weet ons aan de hand van feiten en voorbeelden uit te leggen wat er mis is gegaan.

Er komen allerlei scenario’s voorbij met wat we nu zouden kunnen doen. Wat we al gedaan hebben en wat we anders zouden kunnen doen. De vraag blijft hoe ver we willen gaan en wat de kansen nog zijn.

Toch zijn deze gesprekken anders dan voordat we in verwachting waren. We willen minder ver gaan. De wens is niet minder groot maar het gevoel is wel anders nu Sam er is. We hebben al een wonder rond rennen en als het daarbij blijft zijn we enorm gezegend en gelukkig.

Betekend overigens niet dat er geen verdriet is. De klap dat het niet ging lukken in deze ronde kwam harder binnen dan verwacht. Ik dacht dat hoe vaker je het doet, hoe beter je het aan kan. Maar toch ga je er weer vol in, heb je torenhoge hoop, wapen je jezelf voor de teleurstelling (maar nooit goed genoeg), en durf je te geloven dat het lukt.

Hoe is dat nou, een fertiliteitstraject combineren met een peuter? Los van de praktische kant (oppas) is het anders dan ik had verwacht. Je moet door, want je kind verwacht dat van je. Dat is heel fijn, als je verdrietig bent twee kleine armpjes om je heen om je op te vrolijken. Wat heeft Sam zich uitgesloofd toen de terugplaatsing niet doorging. Maar het is ook pittig. De emoties moeten wachten, onder de dekens kruipen en daar blijven zit er niet in. De vermoeidheid van de hormonen krijgen minder ruimte. En toch, toch is het allemaal dubbel en dwars waard.

Inmiddels is ons dossier weer flink gegroeid. Er is zoveel gebeurt en zoveel gedaan, dat ik soms zelf het spoor bijster ben.

Daarom hier een overzicht

MNC 6 puncties — 1x geen eicel – 1x embryo meerdere celkernen – 4x terugplaatsing

ICSI punctie 1 — 6 eicellen – 2 embryo’s – 1 terugplaatsing – zwanger – miskraam – 3 eicellen in de vriezer – 1 embryo valt af

Ontdooien — 1 eicel valt af – 2 eicellen – 2 embryos – 1 embryo valt af – 1 terugplaatsing – zwanger – Sam

ICSI punctie 2 — 7 eicellen – 3 embryos – 1 terugplaatsing – 2 eicellen in de vriezer – 2 eicellen goed ontdooid – geen embryo

Totaal: 8 puncties – 19 eicellen – 12 embryo’s – 7 terugplaatsingen – 2 baby’s

Hoe we verder gaan weten we niet, maar de weg die we afgelegd hebben heeft ons gemaakt tot het gezin dat we nu zijn ❤️

Eén reactie op “Stand van zaken”

 1. Annechien Vink Avatar
  Annechien Vink

  Lieve familie, in gedachten bij jullie.
  En absoluut: jullie gezin is prachtig 💕

  Outlook voor iOS downloaden
  ________________________________

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: