Knutselen met de peuter

Niet alleen wordt er hier in huis enorm veel gelezen, ook knutselen is een van Sam’s favoriete activiteiten. Kleuren en verven kan hij uren doen en stickers plakken tot hij er bij neer valt. Vaak zoek ik online wat leuke activiteiten op en geef daar mijn eigen draai aan of put uit mijn ideeën uit de tijd dat ik nog op de kinderopvang werkte (laaaaang geleden haha)

Toen ik gevraagd werd of ik wilde schrijven over een kant en klaar knutselpakket hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik wist van het bestaan niet af dus was heel erg blij verrast met de opties die er waren. En dit alles werd opgeborgen in een mooie houten knutseldoos.

Alles wat gepersonaliseerd is word ik heel erg blij van, wellicht omdat vroeger nooit ergens mijn naam op stond in die overvolle souvenierswinkeltjes? Sam heeft dan inmiddels ook aardig wat dingen verzameld waar zijn naam op staat. Van speelgoed tot posters tot nu dus een prachtige knutseldoos. Het is een stevige doos waar verrassend veel in kan, door de verschillende vakken kan je de spullen sorteren en ligt niet alles door elkaar heen. Wat het voor het kind maar zeker ook de ouder erg overzichtelijk maakt. Er zijn heel veel thema’s beschikbaar voor zowel jongens als meisjes en een flink aantal neutrale thema’s. Je kan zelf kiezen wat voor tekst je er op wil. De doos is ook erg geschikt om andere kleine dingen in op te bergen zoals haarspulletjes, legoblokjes of andere kleine schatten.

De knutselactiviteit was voor mij een verrassing welke het zou worden. Maar hoe kon het ook anders, een regenboog voor mijn regenboogkind! Alles wat je nodig hebt zit in het pakket, zelfs de lijm is aan gedacht (en is dus geen witte verf zoals ik eerst dacht).

Er zit een duidelijke instructiekaart bij die mij doet denken aan de Hello Fresh kaarten. Deze activiteit is geschikt voor peuters tot vier jaar maar ik vind dat dit meer een richtlijn is dan een harde grens. Doordat alle stappen ook in foto’s zijn uitgelegd kan Sam zelf zien wat de bedoeling is en snapt hij welke stap we maken. Hoe groter het kind is, hoe zelfstandiger ze dit kunnen doen, zeker omdat ze dus niet hoeven te kunnen lezen.

We gingen samen enthousiast aan de slag en ik was verbaasd dat hij de hele regenboog écht zelf kan maken zonder al te veel hulp. Doordat je met veel verschillende materialen werkt is dit meteen een mooi moment om hierover te praten. Wat voel je, is het zacht, scheurt het makkelijk of is het plakkerig? Stap voor stap zie je het eind product ontstaan wat een heerlijk proces is voor peuters

Uiteindelijk kwamen wij een beetje lijm te kort maar die hebben we altijd wel in huis. Ik denk dat als je iets minder royaal dipt dat het genoeg is. De verf was meer dan genoeg en van de pompom’s hielden we ook slechts een paar over. Je blijft dus niet met allerlei restjes zitten waar je net niks mee kan. Al met al zijn we ongeveer 30 minuten hier mee bezig geweest.

De doos hebben er daarna samen gevuld met onze eigen knutselspullen. Boven staat een grote kast met voorraad maar deze doos laten we beneden zodat we de meest gebruikte spullen altijd bij de hand hebben. Ik weet zeker dat we deze vaak zullen gaan gebruiken.

Psssst……ik heb mijn oog ook laten vallen op deze geweldige tekenplank, zo kunnen we nóg meer knutselen!

Deze blog bevat gekregen artikelen, alle meningen zijn van mijzelf en niet beïnvloed door derden.

Eén reactie op “Knutselen met de peuter”

  1. Annechien Vink Avatar
    Annechien Vink

    Wat geweldig! En leuk en leerzaam ook! Groetjes en warme ??

    Outlook voor iOS downloaden ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: