Dierenpark Amersfoort met de peuter

Zondag gingen we naar, een voor ons nieuwe, dierentuin. Artis en Burgers Zoo kennen we goed maar Dierenpark Amersfoort waren we nog nooit geweest. Lekker centraal in Nederland gelegen en verrassend leuk.

We waren op zoek naar een spontaan dagje uit (we zijn niet zo van het vooruit plannen) en kwamen via de ANWB kaartjes tegen. Wist je dat als je lid bent je korting krijgt op heel veel uitjes? Wij niet en ik was dan ook verbaasd dat ons dit €15 korting opleverde, de moeite waard!

De A28 leidde ons naar de dierentuin welke makkelijk te vinden is. Ruime parkeergelegenheid zowel binnen als buiten, goede OV verbinding en veel ruimte voor fietsen. Wij hadden als aankomst tijd 10:00 gekozen en konden zo doorlopen, er was helemaal geen rij. Kaartjes konden op mijn mobiel gescand worden, dit zijn streepjescodes die digitaal en geprint mee mogen maar komen dus niet in je Apple Wallet.

Je staat meteen midden in het park en oog in oog met de beren. Ruim opgezette verblijven en alles ziet er netjes en schoon uit. Omdat het nog vroeg is besluiten we eerst naar de Berenboemel te gaan. Een treintje die een rondje door het park rijdt. Kosten, €1 per persoon en kleine kinderen (denk tot 3 jaar) zijn gratis, dit staat niet heel duidelijk vermeld. Er is een muntjesautomaat waar je de munten koopt, we komen er al gauw achter dat deze voor verschillende attracties gebruikt kunnen worden. Het treinritje duurt nog geen 10 minuten maar is, zeker voor kinderen, wel erg leuk om te doen

We vervolgen onze route en stuiten op een grote speeltuin met een prachtig carrousel. Ook hier betaal je €1 per kind (begeleiders gratis) met diezelfde muntjes. Na een ritje op een neushoorn spelen we even in de speeltuin die voor alle leeftijden is opgezet en waar allerlei bankjes en picknicktafels zijn voor de ouders. Er is vlakbij ook koffie te halen dus een prima pauzepunt.

De hoofdroute zijn we inmiddels een beetje kwijt, dus we gaan richting de olifanten. Hier treffen we een verzorger die net wat gaat vertellen over de olifanten. Leuk om te horen en er is een heuse tribune, dit scheelt een stuk qua drukte en zicht. We kunnen vanaf hier de route weer oppakken en na een poosje lopen besluiten we koffie te gaan drinken. Sam begint moe te worden dus die krijgt een broodje en gaat lekker liggen. Als Sam slaapt halen wij ook wat eten, er zijn diverse foodtrucks buiten en een normaal restaurant binnen. Deze laatste ziet er erg kaal en ongezellig uit, prijzen overal zijn wat je van een dierentuin verwacht.

Als Sam weer wakker is pakken we de route weer op en gaan op zoek naar de bootjes. Dit is de eerste plek waar de rij best lang is. Een bootje kost €5 per boot (muntjes) en hier kunnen 4 mensen in. Sam is heel enthousiast dus we besluiten te wachten. Kinderen zonder zwemdiploma krijgen een zwemvest aan en tot 12 jaar moet er begeleiding mee. Het zijn waterfietsen dus hou er rekening mee dat minimaal 1 persoon moet kunnen trappen.

Met het bootje vaar je langs de savanne en heb je zo een geweldig uitzicht op de giraffe’s, zebra’s en aapjes. Deze rennen ook over de netten die boven het water hangen. Het complete rondje duurt ongeveer 15 minuten afhankelijk van hoe snel je fietst en overal kijkt. Echt de moeite waard om te doen.

Hierna gaan we op zoek naar het grote Dinobos. Sam is dol op dino’s dus dit was voor ons de reden om voor dit park te kiezen. Er is weer genoeg te zien onderweg maar al gauw horen we het dino gebrul ons al tegemoet komen. Bij de ingang wordt gewaarschuwd voor loslopende dino’s en dan kan onze tocht beginnen. Je loopt een ronde door de tijd en komt dus steeds verschillende dino’s tegen, elke met een uitleg bord erbij. Sam vind het toch een beetje spannend en ook wij zijn onder de indruk hoe groot de beelden zijn.

Aan het eind kom je weer op een horeca gelegenheid uit waar we een ijsje halen. Ook hier voldoende toiletten en picknicktafels beschikbaar. Ik denk dat het dinobos voor kinderen van basisschoolleeftijd erg leuk is, wellicht voor sommige kleintjes nog wat te spannend. Je kan geen stukjes overslaan, houdt hier dus rekening mee.

Inmiddels hebben we bijna het hele park gezien en moeten we alleen nog op zoek naar de leeuw, deze blijkt nog een uitdaging maar wordt gevonden. Het park is als het ware opgedeeld in verschillende thema’s en het is soms even zoeken naar de route die het meest logisch is.

Inmiddels is het half vijf en vinden wij het mooi geweest. We gaan terug naar de auto en weer op naar huis. Het was een erg geslaagde dag. Een heel ander park dan ik verwachtte, veel groter en zeker anders opgezet dan de gemiddelde dierentuin. Er zijn ook verschillende klim en klouterroutes langs de dieren, hou er rekening dat hier geen kinderwagens mee kunnen. Als je slecht ter been bent kan je deze routes ook niet lopen, verder is het park rolstoelvriendelijk. Echt een tip met kinderen tot ongeveer 12 jaar.

Algemene info: toegang tot het park is reguliere prijs €24,50, kinderen 3 t/m 12 jaar €21,50. Parkeren €9,50 (duurste wat ik gezien heb). Er zijn voor dit park wel vaak kortingsacties en via de ANWB dus altijd korting. Eten en drinken mag je zelf meenemen en zou ik zeker aanraden als je niet de hoofdprijs wil betalen, wel prima porties en veel vers gemaakt. Rolstoelen zijn te huur en ook kan je een “kinderwagen” huren, dit zou ik alleen doen als het echt niet anders kan, zien er niet heel comfortabel uit. De muntjesautomaten staan overal waar je ze nodig hebt, hou er wel rekening mee dat je hier alleen contactloos kan betalen.

Eén reactie op “Dierenpark Amersfoort met de peuter”

  1. Annechien Vink Avatar
    Annechien Vink

    Wat een geweldig dagje uit! Leuk om te lezen en de foto’s te zien! ??????

    Outlook voor iOShttps://aka.ms/o0ukef downloaden ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: