Mattel Play

Toen ik op Instagram tips vroeg voor onze vakantie kwam Mattel Play enorm vaak voorbij. Deze konden we dus echt niet overslaan en besloten we naar toe te gaan. Omdat we vanaf Center Parcs Meerdal naar Zeeland gingen reizen vonden we dit een leuke tussenstop.

Online hadden we al kaartjes gekocht maar het was zo rustig dat het ook gewoon aan de balie had gekund. Wij waren er onder schooltijd waardoor alle kindjes die er waren een beetje dezelfde leeftijd waren. Ik denk ook dat dit leuk is tot een jaar of 6, daarna is het iets te simpel.

Als je binnenkomt zie je meteen verschillende ruimtes die horen bij de karakters waar het allemaal om draait. Je kan de bouwplaats op van Bob de Bouwer, de dansschool van Angelina en brand blussen bij Brandweerman Sam. In het midden is een groot restaurant waar je als ouders goed zicht hebt op de verschillende werelden. Als je de trap naar boven neemt sta je op het perron van Thomas de Trein. Ook is hier een rolschaatsbaan en een ruime binnenspeeltuin.

We beginnen beneden en er is van alles te doen. Bij Bob kan je muren bouwen, graafmachines bedienen, kleuren en met een soort lego huisjes maken. Hierna wisselen we onze bouwhelm in voor een brandweerhelm en stappen in de wereld van Sam. Je kan in de wagen zitten, een heuse brand blussen vanaf een boot, de kat redden uit een grotten stelsel en boodschappen doen in het winkeltje. Door naar de dansschool voor een muziekale onderbreking, bloemetjes planten en natuurlijk een dansje.

Van al dat spelen krijg je dorst dus we strijken neer bij een tafeltje. Gratis kleurtjes en kleurplaten zodat papa en mama even rustig kunnen koffie drinken. Prima prijzen, 2 cappuccino en een bewaarbeker met ranja voor nog geen €8. Je mag ook eigen eten of drinken meenemen. Terwijl we daar zitten komt Bob de Bouwer aangelopen. Spannend maar toch ook nieuwsgierig gaat Sam met hem op de foto.

Hierna gaan we naar boven. Je kan rijden in de trein, een spoor maken en van een grote glijbaan. Er is een ballenbak en bakken met foamblokken. En meer dan genoeg spelletjes om te doen. De rolschaatsbaan en speeltuin slaan we over want we moeten echt verder.

Dit was echt een mega goede tip. Ik denk dat we hier nog zeker anderhalf uur hadden kunnen spelen en het is écht op de kleintjes gericht. Ze kunnen bijna alles zelf en overal bij. Veiligheid is goed aan gedacht en je hoeft als ouders niet overal direct bij te zitten, ze mogen écht zelf. Al met al een aanrader voor een prima prijs. (Kinderen vanaf 2 jaar €9,50. Volwassenen €2,50)

Eén reactie op “Mattel Play”

  1. Annechien en Ducky Avatar
    Annechien en Ducky

    Wat een geweldige vondst was dat! Kunnen kinderen naar hartelust spelen en zich vermaken! En als een kind dat doet, hebben de ouders ook plezier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: