Zeeland – Cocoonhuisje

Onze zomervakantie vervolgden we in Zeeland! De enige provincie waar wij allemaal nog nooit waren geweest. Via een vriendin werden de Cocoon huisjes getipt en deze was nog beschikbaar in onze week.

Onderweg stopten we nog bij de Mattel Experience in Sevenum daarover lees je hier meer

Na een lange autorit waarbij Sam geen minuut wilde slapen kwamen we aan bij ons huis. We herkenden het meteen van de foto en werden enthousiast begroet. Voor Sam was er een waterijsje, hoe welkom kan je je voelen. We kregen de sleutels waarna de beheerder meteen vertrok en wij naar binnen konden. Ondanks de hitte buiten was het heerlijk koel binnen.

Sam rende meteen door naar de speelruimte, grappig hoe kinderen dit direct ontdekken. De gang ligt centraal in de woning. Links vind je de grote woonkamer met een bank waar je direct in een hoekje wil kruipen met een kop thee. Rechts kom je in de mega woonkeuken. Voorzien van alle mogelijke gemakken en de wereld aan servies. Doorlopend kom je bij het toilet en de speelruimte. Hier vind je een tv met playstation, een voetbaltafel, verkleedkist, stepjes, lego, duplo, schommel, klimtouw, kortom alles wat een kind kan wensen. Ook staat er een wasmachine, waar mama dan weer heel blij van wordt.

Terug in de gang ontdekten we een goed gevulde boekenkast en de trap naar boven. Boven zijn drie slaapkamers waarvan twee een 2-persoonsbed hebben. Een verrassend ruime badkamer met ligbad en wc. We pakken gauw onze spullen uit en voelen ons direct thuis. Sam heeft besloten toch niet in een groot bed te willen slapen dus het campingbedje zetten we neer en hij is helemaal gelukkig met zijn vuurtoren slaapkamer.

Terug in de keuken zien we een welkomsmand. Gevuld met een lekkere witte wijn, broodjes, snacks, snoepjes en een handgeschreven kaart, wat bijzonder! Ook ligt er een gastenboek en een map vol met activiteitentips.

Gezien de warmte besluiten we naar het strand te gaan. Op ongeveer 15min rijden heb je veel keuze aan stranden en we willen ze deze week allemaal even bezoeken. Ondanks dat het seizoen ten einde loopt zijn alle strandtenten gelukkig nog open en het vakantiegevoel komt je letterlijk aanwaaien.

We genieten van de rust en het heerlijke huis. Ondanks dat er in het dorpje erg rustig is biedt het huisje genoeg vermaak. Doordat het elke avond regent hebben we geen gebruik van de tuin gemaakt maar ook deze is gezellig aangekleed.

De volgende dag gaan we naar Vlissingen met de boot. We struinen door de stad, zitten op het terras en winkelen wat. Een gezellig stadje met veel boetiekjes en gezellige eettentjes. Vooral Anna van chiel is een aanrader, neem de espresso cheesecake en je zal niet teleurgesteld worden.

De avonden spenderen we op de bank met Netflix of Disney+, dankzij de smarttv zijn alle beschikbaar.

We gaan ook een dag naar Brugge, voor mij ook de eerste keer. Een prachtige stad die echt de moeite waard is. De mensen zijn enorm vriendelijk en er is zoveel te zien. Nadat we heerlijk geluncht hebben (en vooral goedkoop) beklimt Floris de Belfort terwijl ik met Sam een ijsje haal. We bezoeken verschillende kathedralen en steken zoals altijd een kaarsje aan. Na een bezoek aan verschillende bier en chocolade winkels rijden we weer naar huis. De hele dag parkeren midden in de stad kost hier €8, kom daar in Nederland maar eens aan.

We hebben een heerlijke week met elke dag strandwandelingen en vooral echte familietijd. We genieten 100% en de week vliegt voorbij. Aan het eind van de week pakken we alles weer in en leveren de sleutel af. Wie weet tot ooit!

Eén reactie op “Zeeland – Cocoonhuisje”

 1. Annechien en Ducky Avatar
  Annechien en Ducky

  Wat leuk dat je al die informatie deelt! Dan kunnen anderen daar ook op googelen.
  Prachtig gedaan.
  Veel groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: