Cadeau’s tips

Vorig weekend werd Sam 3 jaar, niet te geloven. Al drie jaar papa&mama van het allerleukste jongetje. Qua timing is het altijd een mega drukke tijd zeker voor kinderen. Sint-maarten, intocht van de Sint, jarig, 5 december, Kerst, nieuwjaar. Het kan niet op in deze tijd van het jaar. En doordat alles tegelijk is vind ik het extra moeilijk om te bedenken wat hij krijgt en wanneer. Natuurlijk is het ook dit jaar gelukt en gezien ik best wat vragen kreeg, dacht ik, ik deel wat tips!

Als groot kado kreeg Sam Duplo, ook voor Sint en Kerst wordt er nog Duplo toegevoegd. Het is al zeker een jaar een hit en wordt bijna dagelijks mee gespeeld. Het is natuurlijk plastic maar absoluut onbreekbaar en gaat een levenlang (of langer) mee. Sam speelt bij opa en oma dan ook met de Duplo van Floris. Ik vind zelf de kleuren van tegenwoordig heel erg leuk en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik was vroeger echt een barbie meisje maar als ik nu zie wat er allemaal van Duplo is vind ik dat eigenlijk veel leuker. Je kan eindeloos bouwen en combineren, er is in elke prijsklasse wat en geschikt voor jongens en meiden.

Waar wij altijd naar kijken is de onderkant van de doos. Daar staat namelijk precies op wat er allemaal in de doos zit. Zo kan je een beetje inschatten hoeveel je kan/moet bouwen maar ook of je er later nog meer mee kan bouwen. Als groot kado kreeg Sam dit jaar De Brandweerkazerne, (die nu nog verder is afgeprijsd zie ik). Een leuke uitbreiding daarop is de grote brandweerwagen, die ook iets vriendelijker geprijsd is (rond de €18)

Vorig jaar gaven we het Poppenhuis, een goed voorbeeld van een set met heel veel blokken. Hiermee bouwen we regelmatig andere dingen. Van zijn oom&tante kreeg hij het Aquarium die tevens in bad gebruikt kan worden. En voor de Kerst staat natuurlijk het Kersthuis ingepakt klaar. Van de Sint komt er een doos met basisblokken, tipje deze vind je vaak bij Kruidvat!

Natuurlijk was het niet alleen maar Duplo wat er binnen kwam. Van zijn andere oom & tante kreeg hij deze tractor, en wat een hit is dat! Je kan met de schroefmachine de hele tractor uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Er zitten geen kleine onderdelen bij dus hij kan er gerust zelf mee spelen, de tractor is hier al zeker 20 keer uit elkaar gehaald. Als die in elkaar zit is het natuurlijk ook gewoon leuk om mee te spelen.

Dan, wat mij betreft echt dé tip….Smartmax. Wat een leuk speelgoed! Verschillende niveau’s die niet perse aan leeftijd gelinkt zijn, heel fijn. Sam heeft de Acrobaten gekregen, hierin zitten allerlei kaarten met een voorbeeld die hij moet namaken. De kaarten worden steeds moeilijker en de constructies ingewikkelder. Heel mooi speelgoed van goede kwaliteit, goed voor kleur herkenning en ruimtelijk inzicht. Het stimuleert de motorische ontwikkeling en prikkelt de fantasie van het kind. Maar pas op, je wil alles hebben 😉

Ik gebruikte het als decoratie maar natuurlijk is dit ook een top kado….de verjaardagstaart van Little Dutch! Cijfers 1 t/m 5 zitten erbij, alle decoratie en vijf kaarsjes. Wij zijn groot Little Dutch fan, wordt ook iedere dag mee gespeeld, duurzaam en het ziet er gewoon mooi uit. Van de Sint krijgt hij de adventkalender en stiekem staat er nog wel meer op mijn lijstje. Want het is natuurlijk allemaal zó leuk.

Naast al dit geweldige speelgoed waren er ook praktische kado’s. Zo kreeg hij nieuwe truien en een fantastische pyjama met matchende pyjama voor zijn pop. Echt leuk dat Hema dit nu ook voor jongens doet. Erg blij mee want meestal hebben kinderen al zoveel speelgoed dat iets praktisch net zo leuk is.

Hij kreeg ook verschillende puzzels die altijd in de smaak vallen. Niet gekregen maar nog wel op het wensenlijstje zijn de Electro spellen. Leuk vanaf ongeveer 2,5 jaar. Grote hits die we al hadden zijn het spel Torentjes maken, Lotto en het Visspel. En natuurlijk heeeeeeeeel veel boeken!

Deze blog bevat affiliate links, alle producten zijn zelf gekocht en niet gesponsord op welke manier dan ook 🙂

Eén reactie op “Cadeau’s tips”

  1. Annechien Vink en Ducky Boersma Avatar
    Annechien Vink en Ducky Boersma

    Wat een superverjaardag! Geweldig!
    Veel liefs van Annechien en Ducky

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: