The big three

Als je zwanger bent is natuurlijk het allerleukste alles uitzoeken en super schattige spulletjes kopen.

De drie grote winkels zijn natuurlijk de Babydump, Babypark en Prenatal. Tijd om ze alle drie te bezoeken!

We beginnen bij Babypark. Net weg uit Hoogeveen en nieuw geopend in Staphorst. Samen met mijn zusje en moeder ga ik er naartoe. Het is een grote winkel die erg ruim en licht oogt. We hebben een lijstje mee waar we naar willen kijken dus nemen een kar en worden meteen vriendelijk begroet. We besluiten eerst de beneden verdieping te verkennen. Werkelijk alles wat je nodig hebt (en wat je niet nodig hebt maar wel wilt hebben) hebben ze in deze winkel. We maken keuzes en hebben al aardig wat in de kar liggen. Tijd om even te evalueren en een kopje koffie te drinken. Er is een ruime koffiehoek met gratis koffie, thee, ranja en water. Daarnaast liggen er ook gratis belegde broodjes wat erg handig is voor al die zwangere dames. Opgeladen gaan we naar boven en belanden op de kinderwagen afdeling. Hier worden we geweldig geholpen en kiezen de wagen uit die het gaat worden. Bepakt en bezakt gaan we weer naar Hoogeveen!

Babydump is daarna aan de beurt. Net geopend tegenover ons huis dus dat moet natuurlijk bekeken worden. Ook hier super vriendelijk personeel wat je meteen begroet ondanks de drukte van de openingsweek. We kunnen op ons gemak rondstruinen en kiezen wat leuke kleertjes uit. Ook deze winkel is ruim opgezet en er is van alles keuze genoeg. De verkoopsters lopen rond en kan je vragen stellen als je wilt maar er wordt niet vervelend gepusht. Er is weer een mooie (gratis) koffiehoek met verse cake deze keer. We kunnen ook hier goed slagen en krijgen goede uitleg als we daarom vragen. We krijgen nog een mooie welkomsbox mee waar veel bruikbare spullen in zitten.

Dan hebben we nog de Prenatal. In Hoogeveen heb ik helaas geen goede ervaring, de verkoopsters kijken dwars door je heen en als je een vraag stelt hebben ze geen antwoord. Daarom besluiten mama en ik naar de grote Prenatal te gaan in Amersfoort. Dit is een superstore en onze verwachtingen zijn hoog. We nemen de lijst weer mee (nee die is nog steeds niet af) en rijden erheen. Het heeft een eigen parkeergarage wat erg praktisch is. Van buiten lijkt het een licht gebouw maar binnen zie je hier niks van terug. We treffen geen enkele verkoopster in de winkel en kunnen dus nergens wat vragen. Hier horen we meerdere mensen over klagen. Ze hebben een aanzienlijk kleiner assortiment dan de andere twee winkels maar misschien verwachten wij hier teveel van. Er is een bovenverdieping maar deze is helemaal verlaten. Er staat een rek met sale kleding en een hoekje met open verpakkingen die ook in de sale zijn. Je hebt het gevoel in een soort magazijn te lopen, we ontdekken nog wel een koffieapparaat op deze verdieping. Beneden bij de kassa aangekomen worden we ronduit onvriendelijk te woord gestaan. Zuchtend en steunend worden mijn spullen gescand en de verkoopster kijkt ons niet aan. Ik neem voor een flink bedrag mee (ook door twee kadobonnen) maar eigenlijk gunde ik ze deze omzet niet. Teleurgesteld besluiten we dan maar koffie bij de Ikea te gaan drinken en daar een rondje te lopen.

De grote meubels kopen wij niet bij babywinkels maar voor alle andere dingen komen we er natuurlijk wel. Mijn favoriet is absoluut Babypark maar ook Babydump vind ik erg fijn en lekker dichtbij. Prenatal slaan we voorlopig maar over 🙂

Eén reactie op “The big three”

  1. Yep, zo leer je dat klantvriendelijk zijn ontzettend belangrijk en helaas niet meer vanzelfsprekend is. Babypark en Babydump; geweldig! Voor herhaling vatbaar om de laatste dingetjes te halen. (Ook voor oma 😉)

    Mama xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: