Musthaves in de eerste drie maanden

Poeh jongens de eerste drie maanden zijn voorbij gevlogen! Van een heel klein mini baby’tje is Sam ineens een echt jongetje die alles wil zien en mee krijgen om zich heen. Het is echt waar, de tijd vliegt en je vergeet zo snel hoe het de eerste weken was. Maar wat heb je nou echt nodig die eerste maanden? Natuurlijk zijn hier lijstjes over gemaakt en kan je in elke babywinkel wel een lijst vinden met suggesties, maar wat hebben wij nou echt gebruikt en vind ik echte aanraders?

Laten we beginnen met de basics. Een bed of wieg om in te slapen. Iedereen moet natuurlijk zelf weten of je gaat cosleepen of dat je baby in zijn eigen kamer slaapt. Ik dacht altijd dat ik hem niet in onze kamer wilde maar uiteindelijk was het toch wel heel fijn. Sam zijn wieg heeft zes weken naast mijn bed gestaan. Daarna sliep hij op zijn eigen kamer. Een commode is ook wel een must om te hebben. Niet alleen voor verschonen maar je kan er zo lekker veel in kwijt. Wij hebben de bekende Hemnes ladekast van Ikea en daar kan enorm veel in. Een badje of tummytub is ook redelijk essentieel om je baby lekker schoon te houden. En dan natuurlijk nog een kinderwagen en/of draagzak voor als je naar buiten gaat. En de belangrijkste van alles, een maxicosi met isofix in je auto. Eigenlijk zijn qua grote dingen dit wel de spullen die je echt nodig hebt.

Kleertjes heb je uiteraard ook nodig maar dat moet iedereen lekker zelf weten hoeveel die koopt en waar. Sam bleek wat kleiner waardoor de eerste twee weken hij eigenlijk maat 50 nodig had, dat is op het laatste moment nog snel gekocht door opa en oma. En dan het product waarvan niemand weet hoeveel je nodig hebt…….hydrofiel doeken! Wij gebruiken ze overal voor; een grote om in te bakeren, een spuugdoekje bij de fles, als onderlegger bij verschonen, onder zijn hoofdje in bed, box en wagen, om af te drogen na het badje. Kortom hier heb je nooit genoeg van!

Wat ik persoonlijk ook essentieel vind is een babynestje. Merk moet iedereen lekker zelf uitvinden, ze zijn er in allerlei prijsklassen en wie een beetje handig is kan het ook zelf maken. De meningen zijn verdeeld of je kind er nou wel of niet in mag slapen. Wij hebben de Sleepyhead Deluxe, hier mag je kind officieel in slapen omdat deze volledig ademt. Echter doet hij er alleen korte dutjes in en nooit een hele nacht. Door het nestje voelt een baby zich geborgen en blijft hij ook beter warm, bijvoorbeeld in de box. Ook ideaal als je baby niet boven wil slapen om naast je op de bank te leggen zonder dat hij er af kan vallen of onder kussens komt. En Sam ligt er regelmatig ‘s ochtends na de fles in, bij ons in bed.

Sam blijkt een jongetje die graag alles wil zien. Hij houdt enorm van lichtjes en muziek en speelgoed waar dit in zit zijn dan ook zijn favoriet. Na lang wikken en wegen besloot ik om het Skip Hop Vibrant Village speelkleed kopen. Een dure aankoop maar wel een ontzettend leuk ding. Ik had deze ver voor mijn zwangerschap al op het oog maar het stevige prijskaartje hield me tegen. Nu ik zie hoe leuk hij het vindt maakt me dat niet zoveel meer uit. Hij kan zich er een poosje onder vermaken en heeft de grootste lol. Dat het daarnaast ook nog eens leuk in je interieur past vindt deze mama ook fijn.

De wipstoel van Fisher Price is ook een grote hit. Hij kan er gezellig bij zitten en de zachte trilfunctie zorgt dat meneer helemaal ontspant. Hetzelfde geldt voor de Stokke newborn set deze hebben wij te leen en hij vind het reuze gezellig om bij ons aan tafel te zitten. Ook leert hij zo dat aan tafel gegeten wordt en we dat als gezin doen. Consultatieburo approved 🙂

Uiteraard heeft Sam ook de nodige knuffels en beginnen we nu met wat meer “echt” speelgoed te verzamelen. Daarover later meer! De eerste maanden heb je echt niet heel veel nodig, vooral veel genieten van elkaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: