Weekend weg – Center Parcs Meerdal

Onze zomervakantie’s zien er de afgelopen jaren, net als de meeste van ons, iets anders uit. Zeker niet minder leuk, we ontdekken allerlei nieuwe dingen. En zo ook Center Parcs. Beide zijn we van huis uit niet gewend om naar vakantie parken te gaan maar we zijn aangenaam verrast! Dit jaar besloten we op het allerlaatste moment een weekendje Center Parcs te boeken voor we naar Zeeland zouden gaan en dit werd Het Meerdal Vorig jaar zijn we er ook geweest maar toen waren alle voorzieningen dicht dus we waren erg benieuwd hoe het nu zou zijn.

Na een potje Tetris voor gevorderden waren we klaar voor vertrek. Uiteraard is dit niet allemaal voor één weekend maar voor 10 dagen. We namen ook alvast wat boodschappen mee voor op het park gezien de prijzen van de supermarkt op het park zou ik dit iedereen aanraden. Leuk voor verse broodjes en de vergeten dingen maar verder niet te doen.

We waren zo’n twee uur te vroeg op het park maar konden al wel vast onze bandjes ophalen. Dit is een vrij nieuw systeem waar je een bandje met een chip krijgt, hiermee open je de deur van het huisje, verzilver je vouchers en krijg je toegang tot het zwembad. Elke volwassene krijgt er een. Erg handig en geen gedoe meer met sleuteltjes. Hoewel we op het park konden blijven besloten we naar de nabij gelegen speeltuin te gaan die een grote hit bleek. Speelboerderij het Platteland heeft een nette entree van €4 (alleen het kind betaalt), veel keuze in drinken en snacks en uren vermaak.

Na een stop in de streekwinkel rijden we terug naar het park, de dag afsluiten met een patatje in ons heerlijke huisje. Sam besluit niet in het grote bed te willen slapen dus we zetten het ledikantje in elkaar en gaan zelf ook vroeg slapen.

De volgende ochtend zijn we al op tijd uit de veren. Ik ga met Sam naar het winkeltje om verse broodjes te halen en op zijn verzoek Fristi. Ons huisje ligt op een perfecte locatie, niet te ver van alles vandaan maar toch rustig gelegen. Sowieso zijn we fan van de heerlijke groene omgeving van de parken, je bent meteen in de vakantiesfeer. Na een goed ontbijt maken we ons klaar voor het zwembad en vraagt Sam of we smiddags een familiefiets kunnen huren. Dit kan je makkelijk zelf regelen in de app maar ook aan de balie. Ook weer een echte aanrader, je kan het hele park over en de kindjes kijken hun ogen uit. We sluiten de dag af in de arcadehal en binnenspeeltuin.

De zondag begint weer met broodjes en zwemmen. Heerlijk rustig opstarten en dan lekker spelen in het grote zwembad. Deze is pas verbouwd en zo leuk geworden. Er zijn allerlei verschillende baden voor groot en klein. Een grote glijbaan, wildwaterbaan, een splash ruimte, buitenzwembad, golfslagbad en een peuterbadje. Groot voordeel vind ik dat bij elke Aqua Mundo zwemvestjes hangen, geen gedoe met bandjes meenemen en de kindjes kunnen zich veilig bewegen. Wij hebben ons hier makkelijk twee uur vermaakt.

In de middag gingen we naar Blauwebessenland. Wederom een grote binnenspeeltuin maar ook buiten genoeg speelmogelijkheden. In het hoogseizoen kan je hier zelf bessen plukken, er is een uitgebreide winkel bij met erg lekkere wijn en thee, en een gezellig terras met vlotte bediening. Wij waren op de laatste dag van het seizoen dus helaas was het erg rustig maar toch prima vermaakt.

Uiteraard sloten we de dag weer af in het park bij de binnenspeeltuin. Sam kreeg er geen genoeg van en doordat er maar één uitgang is hoef je als ouders alleen die goed in de gaten te houden. Prima bar ernaast met best acceptabele prijzen. De restaurants zijn zoals je kan verwachten best prijzig, deze kan je reserveren en de menu’s inzien in de app. En er is een buffet voor ontbijt en diner. Dit vind je allemaal, samen met een paar winkeltjes in de Market Dome.

Doordat het park autovrij is kan je heerlijk fietsen of wandelen over het park. Er is veel te zien en te doen. Zo vind je er meerdere speeltuinen, sportveld, een kinderboerderij, wateractiviteiten en wandelpaden. Je kan fietsen op het park huren maar ook kinderfietsjes, skelters en bolderkarren. Er zijn elektrische jeeps voor kindjes vanaf een jaar of vier en je kan zelfs pony ritten boeken. Kortom, altijd wat te doen! Ik was erg blij dat we onze wandelwagen mee hadden maar zeker ook onze Wildride

Maandag was het alweer tijd om te vertrekken vanaf dit heerlijke park dus pakten we alles in en vervolgden onze reis naar Zeeland. Het huisje waarin we verbleven was net verbouwd en erg schoon en modern ingericht. Genoeg ruimte voor ons gezin en helemaal gericht op het uitzicht naar het bos. Met grotere kinderen zou ik persoonlijk een groter huisje kiezen, zeker als het weer wat minder is. Wij komen vast nog een keer terug op dit park!

Eén reactie op “Weekend weg – Center Parcs Meerdal”

 1. Annechien en Ducky Avatar
  Annechien en Ducky

  Heel leuk om dit zo allemaal te lezen met als illustratie de foto’s.
  Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad.
  Lieve groetjes van ons

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: